Kickoff Sykkelturen Spania

Bli med på sykkeltur i Spania

Bli med på sykkeltur i Spania

Som kjent skal Frivillighetens År blant annet markeres med arrangementet Sykkelturen 2022 fra Nordkapp til Arendal. Vi i Frivilligsentralen Costa Blanca inviterer til en liten tyvstart her i Spania.

Frivilligsentralen Costa Blanca ble etablert i 2009, men norsk frivillighet har en lang historie i Spania. Norge og Spania har hatt et tett forhold i hundrevis av år, ja det var faktisk folk fra Spania og det øvrige middelhavsområdet som befolket Norge etter den siste istiden. 

Et kjent eksempel på forholdet mellom de to landene er fra 1257 når kong Håkon Håkonsson giftet bort sin datter Prinsesse Kristina til den spanske Don Felipe, broren til den kastiljanske kong Alfonso X.

Det største bidraget av norsk frivillighet i Spania var etableringen av Spaniahjelpen under borgerkrigen fra 1936 til 1939. Denne organisasjonen var forløperen til dagens Norsk Folkehjelp, og etablerte sammen med en svensk organisasjon et sykehus i Alcoy. I tillegg til leger og sykepleiere deltok også mange frivillige hjelpere fra Norge og Sverige. Hele 1224 sårede fikk behandling på dette sykehuset. I tillegg ble det etablert to barnehjem i Oliva. Byene Alcoy og Oliva ligger bare 6-7 mil fra Alfas del Pi, der vi holder til. Over 10% av kommunens 20.000 innbyggere er nordmenn, så det er ingen tilfeldighet at den eneste norske frivilligsentralen utenfor Norge ligger akkurat her. 

Området her på Costa Blanca er veldig populært blant syklister, og mange sykkelklubber og landslag legger sine treningssamlinger hit, også en rekke norske. Derfor vil vi invitere til en kick-start på Sykkelturen 2022. Dette skal foregå fra 6. til 10. april, og omfatter sykkelturer både i området rundt Alfas del Pi og Torrevieja, den andre store norske kolonien her på Costa Blanca.

Arrangementet er åpent for alle, og byr på både lette og mer krevende sykkelturer. Det hadde gledet oss stort å få besøk fra flere norske frivilligsentraler. Det legges opp til et interessant program som også gir rom til å bli bedre kjent med området og spansk kultur.

For mer informasjon og påmelding.

https://booking.berg-hansen.no/eventportal/#/event/107203/published/b8e0391ead2bcc24b5b327d1b3fe44dca6962214

2024 © Costa Blanca Nord frivilligsentral